مهد فرش دنیا در معرض تهدید بزرگی قرار دارد

عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران از صادرات مواداولیه فرش به کشورهای چین و هند خبر داد و این موضوع را آسیب جدی به صنعت فرش دانست.


حمیدرضا ذوالانواری، مدیرعامل مجموعه فرش ذوالانواری و عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران گفت: صادرات مواداولیه در زمینه پشم مرغوب ایرانی، فرصتی بزرگ برای رقیبان ما در تولید این کالای اصیل به شمار می‌رود و برای بازار ایران یک تهدید بسیار جدی است.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه فرش ایران در ادامه بیان کرد: شرکت‌های چینی و هندی که در بازارهای جهانی رقیب ما هستند، با توجه به افزایش ارزش دلار برای تهیه مواداولیه به بازار ایران حمله‌ور شدند و این مشکل باید با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشاورزی به بهترین شکل ممکن حل شود.

وی با بیان اینکه مزیت‌های صادراتی، ارتباط مستقیم با کیفیت فرش تولیدی ما دارد، افزود: ادامه این اوضاع، قیمت تمام شده ما را بالا می‌برد و مواد اولیه در دست بقیه رقبا نیز قرار می‌گیرد در حالی‌که این مواد اولیه باید در کشور مورد استفاده باشد و با ایجاد اشتغال به فرش تبدیل بشود؛ کمبود مواد اولیه، قیمت تمام شده بالای فرش و تولید در کشورهای دیگر ضرری جبران‌ناپذیر است.

ذوالانواری با تاکید بر اینکه متاسفانه این صادرات به صورت رسمی و قانونی صورت می‌گیرد، یعنی تعرفه گمرکی پایینی را شامل می‌شود، گفت: نبود نظارت و همچنین نبود اطلاع‌رسانی کافی موجب این اتفاقات می‌شود.

وی همچنین افزود: این موضوع باید به ادارات فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت سایر استان‌ها و مرکز ملی فرش ایران منتقل شده و راهکاری برای حل این موضوع مطرح شود.

به گفته ذوالانواری این مشکل توسط اتحادیه صادرکنندگان فرش، بارها نامه‌نگاری شده است.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه فرش ایران برای حل این مشکل پیشنهاد افزایش تعرفه صادرات پشم خام را یکی از راه‌حل‌ها برشمرد.

مدیرعامل مجموعه فرش ذوالانواری موضوع قابل توجه در این باره را ضربه به اشتغال کشور مطرح کرد و گفت: با توجه به اشتغال‌زایی فرش دستباف در کشور ما در حال حاضر بیش از دو میلیون نفر در این زمینه فعالیت دارند که رواج و ادامه این اتفاق به اشتغال ضربه بزرگی وارد می‌کند و خسارات غیر قابل جبرانی به بار می‌آورد.

ایسنا