مدیرکل گمرک استان اصفهان خبرداد؛ رشد ۸ درصدی صادرات اصفهان/ عمده واردات دستگاه‌های تولیدی است


اصفهان- مدیرکل گمرکات استان اصفهان از رشد هشت درصدی ارزش صادرات استان اصفهان در پنج ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد.

 رسول کوهستانی پزوه ظهر دوشنبه در نشست خبری اداره کل گمرکات استان اصفهان به مناسبت هفته دولت در خصوص آمار پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: در این مدت زمان میزان صادرات ۵۴۶ میلیون دلار به میزان ۸۲۱ هزار و ۹۹ تن کالا بوده است که از لحاظ وزنی ۵ درصد از لحاظ ارزش ۸ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه کالاهای صادراتی ۵۳۰ قلم کالا بوده است، افزود: از میزان کل ارزش ایجاد شده چدن، آهن فولاد ۲۲۳ میلیون دلار معادل ۴۰ درصد، پتروشیمی به میزان ۹۷ میلیون دلار معادل ۱۷ درصد، فرآورده‌های لبنی ۴۷ میلیون دلار معادل ۹ درصد، فرش دستباف به میزان ۳۷ میلیون دلار معادل ۶ درصد، محصولات آهن و چدن به میزان ۳۷ میلیون دلار معادل ۶ درصد و محصولات طلا به میزان ۱.۸ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل گمرکات استان اصفهان با اشاره به رشد ۷ برابری و ۵۰ درصدی صادرات فرآورده‌های لبنی و محصولات آهن و چدن ادامه داد: همچنین در حوزه فرش دستباف رشد صادرات در مدت مذکور رخ داده، در این بخش مقدمات ایجاد گمرک مخصوص فرش دستباف ایجاد شده است.

کوهستانی پزوه در خصوص کشورهای هدف صادرات اصفهان گفت: صادرات اصفهان به عراق ۳۸.۹ به میزان درصد، پاکستان ۱۹ درصد، ترکیه ۸ درصد، افغانستان ۵ درصد و ارمنستان ۵ درصد بوده است که از طریق چهار گمرک فعال استان اصفهان انجام شده است.

وی با بیان اینکه مجموعاً ۷ گمرک در استان اصفهان وجود دارد، اضافه کرد: در پنج ماهه ابتدایی سال جاری صادرات از طریق چهار گمرک به میزان گمرک اصفهان ۶۰ درصد، کاشان ۲۵ درصد، ذوب آهن ۱۱ درصد و فولاد مبارکه چهار درصد بوده است.

مدیرکل گمرکات استان اصفهان در خصوص دلیل آمار پایین گمرک فولاد مبارکه و ذوب آهن تصریح کرد: آمار صادرات فولاد مبارکه و ذوب آهن جز آمار اصفهان است اما عمده محصولات فولاد و ذوب آهن با کشتی به دلیل قیمت مناسب حمل و نقل دریایی از این طریق انجام می‌شود.

وی با اشاره به آمار واردات پنج ماهه ابتدایی سال جاری گفت: در این مدت ۲۳۳ میلیون دلار میزان کل واردات استان اصفهان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد رشد داشته، که معادل ۴۲ هزار تن کالا با ۵۰۱ قلم کالا بوده است.

کوهستانی پزوه با تشریح کالاهای صادراتی گفت: ۸۵ میلیون دلار از کالاهای وارداتی به میزان ۳۷ درصد ماشین آلات تولیدی بوده که برای خودکفایی و تولید در کشور کمک کننده است.

وی اضافه کرد: همچنین محصولات برقی به میزان ۴۸ میلیون دلار، چدن، آهن و فولاد ۲۵ میلیون دلار، کامیون ۹ میلیون دلار و محصولات پلاستیکی ۹ میلیون دلار از واردات استان اصفهان را تشکیل دادند.

مدیرکل گمرک استان اصفهان در خصوص کشورهای مبدا واردات اصفهان اظهار کرد: چین ۷۰ به میزان میلیون دلار، ترکیه ۳۳ میلیون دلار، آلمان ۱۸ میلیون دلار و ایتالیا ۱۶ میلیون دلار کشورهای مبدا واردات ایران بوده است، همچنین گمرک اصفهان ۸۳ درصد و فولاد مبارکه ۱۶ درصد واردات استان اصفهان را تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه در سالن ۹۸ تنها چهار شرکت مجاز اقتصادی در حوزه گمرک در اصفهان وجود داشت، تاکید کرد: در حال حاضر ۴۴ شرکت مجاز اقتصادی در اصفهان فعال هستند که تعداد آن نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است، همچنین ۳۸ باب انبار در اصفهان فعال هستند که تعداد آن ۲۰ درصد رشد داشته است.

کوهستانی پزوه در خصوص آمار قاچاق در یک ساله ابتدایی دولت سیزدهم ابراز داشت: از ابتدای شهریور ماه سال گذشته ۸۱۱ فقره قاچاق به ارزش هزار و ۲۷۶ میلیارد کشف شده است که از نظر تعداد ۷ درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۹ درصد کاهش داشته است.

وی در خصوص وضعیت واردات خودرو گفت: آئین نامه واردات خودرو تنظیم شده است اما سود بازرگانی و ترخیص آن مشخص نشده است، برای اولین بار دولت بعد از ترخیص خودرو می‌تواند از آن سود بازرگانی وصول کند که مقدار و مقصد آن مشخص نشده است.

منبع:خبرگزاری مهر