ک فعال صنفی:۵۰۰ میلیون دلار ارز دولتی صنایع داروسازی کاهش یافت
تهران- ایرنا- دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران گفت: امسال ۱.۵ میلیارد دلار ارز دولتی برای صنایع داروسازی اختصاص یافته که ۵۰۰ میلیون دلار نسبت به پارسال کاهش یافته است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، «محمدرضا کاظمعلی» در نشست کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال که آنلاین و بوسیله اسکایپ برگزار شد، افزود: شرکتهای داروسازی در دنیا و ایران، در گودال پیش آمده از کرونا گرفتار شدهاند و تخصیص ارز دولتی، یکی از معضلات جدید صنایع داروسازی کشور است بگونه ای سال گذشته نزدیک به دو میلیارد دلار ارز دولتی برای این بخش تخصیص یافت، اما امسال ۲۵ درصد آن کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات بانکی، چالش جدی پیش روی واردات مواد اولیه دارویی به کشور است، افزود: اکوسیستم بایوتکنولوژی که در سالهای اخیر به خوبی در کشور شکل گرفته، اکنون با مشکلات زیادی روبرو شده، بطوری که بسیاری از استارتآپهای حوزه دارو، بازارهای خود را از دست رفته میبینند.
این فعال صنفی خواستار تشکیل جلسات همفکری میان تولیدکنندگان داروهای بیوتکنولوژی با مسوولان وزارت بهداشت شد.
همچنین در این جلسه، فرزین فردیس، نایبرییس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با بیان اینکه با کمرنگ شدن بحران کرونا، کسبوکارهای کشور باید خود را برای بحران بزرگتر اقتصادی آماده کنند، تصریح کرد: طی دوره شیوع کرونا، برخی کسبوکارها خود را با شرایط بحرانی پیش آمده تطبیق داده و اجازه ندادند که کرونا، آنها را به حاشیه ببرد.
به گفته وی، برخی تصمیم به تعطیلی واحد کسب خود گرفتند و برخی دیگر نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی به فعالیت ادامه دادند، درحالی که از میزان فروش این بنگاهها به شدت کاسته شد.
فردیس اضافه کرد: شرکتهای موفق در این بحران، تلاش کردند تا با کرونا تعامل کرده و رویه جدیدی را در ادامه کسبوکار خود در پیش گیرند که نه تنها منجر به تعطیلی نشد، بلکه رکورد فروش را هم جابهجا کردند.
فردیس افزود: بنگاهها در ایران نیز باید در اولویت ها و فرآیندههای خود بازنگری کرده و برای پس از کرونا آماده شوند.
مهدی پورقاضی، دیگر عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال نیز چالش اساسی بنگاههای تولیدی و اقتصادی در ایران را نبود ارز و تخصیص ندادن آن ذکر کرد و افزود: مدتی است که تبادلات مرزی ایران با برخی کشورهای همسایه به شدت کاهش یافته و برای حل این مشکلات، میتوان پیشنهاد امضای پروتکلهای دولتی میان ایران با این کشورها را مطرح کرد که نقل و انتقال کالاها از شرایط وجود کرونا، دچار آسیب نشود.
شهاب جوانمردی، نایبرییس کمیسیون مزبور نیز با بیان اینکه بحران کووید-۱۹ منجر به این شده که بسیاری از سازمانها و بنگاهها در ایران به سمت تحول دیجیتال گام بردارند، افزود: ایجاد پل ارتباطی میان ارائهدهندگان خدمات دیجیتال و بنگاههای اقتصادی، میتواند بخش عمدهای از مشکلات احتمالی که در مواقع بحرانی گریبانگیر بخش کسبوکار کشور میشود، برطرف کند.
مسعود شنتیایی، رییس انجمن شرکتهای اتوماسیون صنعتی، نیز از نبود اطلاعرسانی شفاف در ارتباط با تخصیصهای ارز از سوی بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت: فعالان اقتصادی باید نسبت به تصمیمات آتی بانک مرکزی آگاه شوند.
به گفته وی، از ابتدای امسال، به دلیل بلاتکلیفی بنگاهها در ارتباط با تخصیص ارز، ثبت سفارش ها عملا متوقف شده است.
منیع :خبرگزار جمهوری اسلامی ایران