ترخیص ۸۰ درصد داروی کشور از گمرک امام خمینی(ره)
تهران – ایرنا – مدیر کل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) عمده فعالیت این گمرک را در حوزه واردات دانست و گفت: ۸۰ درصد از دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک فرودگاه امام خمینی به صورت یکسره و بدون توقف ترخیص میشود و ۲۰ درصد مابقی مربوط به کالاهای متفرقه است.
«غلامرضا فاتحی» روز سه شنبه در نشست تبیین توسعه تجارت در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) افزود: گمرک امام خمینی(ره) گمرک اول مسافری کشور است که روزانه ۲۰ هزار مسافر در روزهای عادی در ۲۴ ساعت در آن تردد دارند.
وی با بیان اینکه امسال به دلیل شرایط ارزی مسافر این فرودگاه کمتر شده است، افزود: در ۱۹ اسفند تا ۲۰ فروردین حتی روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر مسافر در این فرودگاه تردد میکردند، در حالیکه ظرفیت استاندارد آن ۶ هزار نفر است.
فاتحی با اشاره به نارضایتی برخی مردم از خدمات این فرودگاه نیز گفت: علیرغم تلاشها شاید برخی مسافران از خدمات ناراضی باشند که این اتفاق به دلیل کمبود فضا و امکانات در حوزه مسافری است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست گمرک درآمدزایی نیست، گفت: پست جمهوری اسلامی در فرودگاه مشغول به فعالیت است که نام آنها را در گمرک شرکتهای حمل سریع می دانیم. این ۱۷ شرکت پست سریع بالغ بر ۸۰ درصد بسته هایشان کالاهای نمونه تجاری در قالب کالاهای ۱۰۰ کیلویی و عمدتا برای واحدهای تولیدی است. همچنین ۲۰ درصد دیگر آن هدیه و سوغات است که قانون ممنوعیتی برای آنها ایجاد نکرده است.
به گفته فاتحی، عمده صادرات مربوط به فرش دستباف و کالاهای با ارزش بالا مانند جواهر و زعفران میشود.
مدیر کل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) با انتقاد از عملکرد برخی از مناطق آزاد کشور گفت: هرکجا منطقه آزاد ایجاد شد ابتدا به تولید و اشتغال توجه گردید اما در نهایت آنجا به مرکز واردات و واردات کالاهای لوکس تبدیل شد. باید تلاش کنیم در این منطقه آزاد چنین اتفاقی رخ ندهد.
فتاحی تاکید کرد: نباید این منطقه به بهانه درآمدزایی آلوده کالاهای لوکس و مصرفی شود چرا که واردات این کالاها، منطقه آزاد شهر فرودگاهی را بی ارزش میکند.
وی یکی از معضلات اقتصادی کشور را تعداد گمرکات حاضر در ایران دانست و افزود: کشور چین با آن وسعت ۴۵ گمرک اصلی تجاری دارد در حالی که در کشور ما ۱۵۰ گمرک فعال است که به صلاح کشور نیست و در قانون تصریح شده باید تعداد آنها کاهش یابد.
منبع :خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران