رئیس کنفدراسیون صادرات ایران مطرح کرد،نامشخص بودن منابع بسته حمایت از صادرات

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید فعلا منابع مالی اجرای بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی تعیین نشده و مشخص نیست چه بخشی از این بسته امکان اجرایی شدن تا پایان سال را دارد.


محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به ابلاغ بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی از سوی دولت گفت: متاسفانه در شرایطی که این بسته در بودجه سال ۱۳۹۸ در نظر گرفته شده بود اما در نهایت در روزهای ابتدایی بهمن‌ماه و در شرایطی که کمتر از دو ماه تا پایان سال باقیمانده، ابلاغ شد و به همین دلیل احتمالا اجرای آن با ابهاماتی روبه‌رو خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین ابهام‌ها در اجرای این بسته نحوه‌ی تامین منابع مالی لازم برای آن است. براساس اعلام دولت مبلغ کل این بسته ۷۸۰ میلیارد تومان خواهد بود که چگونگی تامین و تخصیص آن با سوالاتی مواجه است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان این‌که نمی‌توان انتظار داشت تمام بخش‌های بسته حمایتی دولت تا پایان سال اجرایی شود، بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن این بسته در بودجه احتمالا بخش‌هایی که اجرای آنها تا پایان سال ممکن نشود باید بار دیگر به خزانه باز گردند. در جلسه‌ای که هفته گذشته با برخی مقامات دولتی داشتیم به این جمع‌بندی رسیدیم که هنوز منابع لازم برای بسته حمایت از صادرات تخصیص داده نشده و باید دید در روزهای باقیمانده از سال دولت چه طرحی برای این منابع خواهد داشت.

لاهوتی با اشاره به تجربه ناموفق بسته حمایت از صادرات در سال ۱۳۹۷ اظهار کرد: بسته سال قبل ۱۲۰۰ میلیارد تومان منابع پیش‌بینی شده داشت، اما در نهایت آنچه که به طور عملیاتی تخصیص داده شد تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان بود که این مبلغ نیز از سوی سازمان توسعه تجارت به مواردی همچون سفر هیات‌های تجاری اختصاص یافت.

وی ادامه داد: هرچند در شرایط فعلی کشور و محدودیت‌های مالی که دولت با آنها مواجه است، نمی‌توان انتظار حمایت‌های جدی داشت و شاید اولویت‌های اساسی‌تر همچون لزوم تامین ارز دارو یا کمک به سیل‌زدگان در دستور کار قرار گیرد، اما وقتی یک بسته حمایتی تصویب می‌شود، باید در زمان مناسب خود اجرا شود تا بتوان با استفاده از آن به اهداف صادراتی کشور دست یافت.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به یک بخش مثبت و مهم در بسته حمایت از صادرات سال جاری تصریح کرد: یکی از بندهای این بسته به سپرده‌گذاری ۲۰۰۰ میلیاردی تومان صندوق توسعه که با ۲۰۰۰ میلیارد تومان بانکی ترکیب خواهد شد اختصاص دارد. براین اساس در یک برنامه دو ساله صادرکنندگان می‌توانند از این منابع وام با سود ۱۴.۵ درصد دریافت کنند که این مساله شاید بخشی از مشکلات تامین مالی واحدهای تولیدی را برطرف کند.

در روزهای ابتدایی بهمن‌ماه معاون اول رئیس‌جمهوری در دستوری اجرای بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۸ را ابلاغ کرد.

براساس برنامه‌ریزی دولت منابع این بسته ۷۸۰ میلیارد تومان خواهد بود.

منبع : پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران