دبیرکل انجمن نساجی ایران:قاچاق پوشاک ۱۸۰۰واحد نساجی را طی ۴سال به تعطیلی کشاند
دبیرکل انجمن نساجی ایران گفت: به دلیل قاچاق و واردات بی رویه پوشاک از سال های ۹۲ تا ۹۶ هزار و ۸۰۰ واحد در این صنعت تعطیل شد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صدا و سیما، حسین نیلفروش زاده، دبیرکل انجمن نساجی ایران دیشب در گفتگوی ویژه خبری گفت: ۹ هزار و ۸۰۰ واحد در صنعت نساجی کشور فعال بودند که به دلیل قاچاق و واردات بی رویه پوشاک از سالهای ۹۲ تا ۹۶ هزار و ۸۰۰ واحد در این صنعت تعطیل شد. در سال ۹۱ نیز اتفاقات ارزی افتاد اما پیامدهای آن شش ماه بیشتر طول نکشید.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده و کیفیت پنبه باید با صنایع مربوط به آن هماهنگ باشد، افزود: ۱۵۰ هزار تن پنبه نیاز صنایع نساجی است که اکنون ۶۰ تا ۶۵ هزار تن پنبه در داخل تولید میشود.
دبیرکل انجمن نساجی ایران گفت: اگر محدودیت در واردات ایجاد شود برخی صنایع نساجی تعطیل میشوند.
افزایش قیمت ارز زمینه رشد صنعت نساجی را فراهم کرده است
افسانه محرابی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید میشود، اظهار داشت: برای ریسندگی الیاف پنبه امسال ۱۲ واحد ساخته میشود که تا کنون هشت واحد به بهره برداری رسیده است و چهار واحد نیز تا پایان سال به چرخه تولید وارد میشود. همچنین امسال به ظرفیت تولید نخهای سیستم پنبهای ۵۰ هزار تن اضافه میشود.
وی گفت: در دو سال اخیر روند رو به رشد در صنعت نساجی به دلیل افزایش قیمت ارز و ممنوعیت واردات و حمایت از بخش تولید داشته ایم.
محرابی افزود: امسال ۶۰ هزار تن پنبه در داخل تولید میشود در حالی که به ۸۰ هزار تن پنبه نیاز داریم و نمیتوانیم در واردات پنبه ممنوعیت داشته باشیم. در نخهای پلی استر به واردات نیاز نداریم و در حال تکمیل دستورالعمل واردات پوشاک برای محدود کردن بیش از پیش قاچاق هستیم.
مدیرکل صنایع نساجی وزارت صمت با بیان اینکه بر تأمین مواد اولیه و قیمتها در چرخه تولید پوشاک نظارت داریم، افزود: شناسه دار کردن تولیدات پوشاک برای مقابله با قاچاق در حال انجام است و از تولید کنندگان میخواهیم به این طرح بپیوندند.
محرابی اظهار داشت: کارگروه نخ برای نظارت و مدیریت واردات ایجاد شده است و تعرفههای واردات نخ؛ تعرفههای خوبی است.
واردات از هند، صنعت نخ کشور را از بین برده است
مجتبی صمیمی کارشناس اقتصادی حوزه صنعت و تولید نیز در این برنامه با بیان اینکه واردات در زمان تولید، صنعت داخلی را نابود میکند، گفت: به واردات پنبه نیاز داریم اما روش و مدیریت واردات، مهم است.
وی افزود: اردیبهشت امسال از ازبکستان پنبه با نرخ ۳۴ هزار تومان وارد شد و برخی صنایع نساجی با این قیمت پنبه را تهیه کردند اما با ادامه یافتن واردات پنبه از هند قیمت این محصول به ۲۸ هزار تومان کاهش یافت.
صمیمی گفت: با توجه به اینکه برخی صنایع پنبه را با نرخ ۳۴ هزار تومان خریده بودند قیمت تمام شده نخ برای آنها ۴۰ هزار تومان شد اما برخی دیگر از صنایع نساجی نخ را با قیمت پایینتری تولید کردند که این موجب ضرر به برخی صنایع نساجی شد.
وی افزود: از کشور هند نخ وارد میکنیم و صنعت نخ کشور را از بین می بریم و تولید پوشاک را نیز با واردات پوشاک بیچاره میکنیم. صنعت نساجی ایران به دلیل واردات نخ، پوشاک و پارچه در حال از بین رفتن است. در حالی که پنبه در دنیا محصول راهبردی است اما این محصول اهمیت راهبردی خود را در کشورمان از دست داده است.
صمیمی اضافه کرد: در سالهای گذشته پنبه ایران به کشورهای اروپایی صادر میشد اما اکنون به وارد کننده این محصول از کشورهای هند و ازبکستان تبدیل شده ایم.
برای دولت تولید پنبه در داخل مهم نبود
ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه گفت: امسال حدود ۴۰ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش کشت پنبه داریم و برنامههای دولت برای افزایش کشت پنبه پایدار است.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی دخالتی در واردات نخ ندارد اما با وزارت صنعت، معدن و تجارت بر ایجاد چرخه کامل تولید پوشاک در کشور تأکید میکنیم.
هزارجریبی گفت: از دلایل کاهش تولید پنبه؛ سختی تولید این محصول و کاشت محصولات جایگزین به وسیله کشاورزان است.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سالهای گذشته موضوع پنبه روی میز دولت نبوده زیرا واردات آن آسانتر و به صرفه تر بوده است. برای دولت تولید پنبه در داخل مهم نبود اما در یکی دو سال گذشته تولید پنبه رونق گرفته است.
تولید پنبه رو به بهبود است
همچنین اسدالله پاک سرشت رئیس هیأت مدیره صندوق پنبه ایران گفت: دلایل کاهش تولید پنبه کم توجهی به قیمت و محصول دهی کم بذر داخلی بوده که البته رو به بهبود است.
وی افزود: با واردات دو نوع بذر پر تولید خارجی در یکی دو سال اخیر میزان تولید پنبه در هکتار افزایش یافته است.
منبع :اقتصاد آنلاین