علامت استاندارد مجوز صادرات ۸۵ درصد کالاهای مازندران است


علامت استاندارد مجوز صادرات ۸۵ درصد کالاهای مازندران است

نوشهر – ایرنا – مدیرکل استاندارد مازندران گفت که ۸۵ درصد از کالاهای صادراتی استان دارای نشان استانداردی هستنند که بدون نیاز به مجوز به خارج از کشور صادر می‌شوند.

علی امینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا محصولات تولیدی و خدماتی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد در مازندران را یکهزار و ۲۵۵ قلم اعلام کرد.

وی چتر نظارت استاندارد بر کارگاهها و عرصه های تولیدی و خدماتی مازندران را گسترده توصیف کرد و توضیح داد: در حال حاضر یکهزار و ۲ واحد تولیدی و خدماتی مازندران که بیش از ۷۰ درصد از تمامی واحدهای تولیدی و خدماتی استان را شامل می شوند، تحت پوشش حمایتی و نظارتی استاندارد هستند و محصولات تولیدیشان با نشان استاندارد ایران عرضه می شود.

امینی با اعلام این که اعتبار پروانه های استاندارد برای واحدهای تولیدی سه ساله است، افزود: نظارت استاندارد بر کیفیت کالاها و خدمات تولیدی در مازندران جدی و مستمر است و به همین دلیل هم امسال پروانه استاندارد ۱۰۴ واحد تولیدی استان را باطل و ۱۱۳ واحد را تعلیق کردیم.

وی افزود: البته پروانه استاندارد ۲۳۳ واحد تولیدی و خدماتی استان هم به خاطر رعایت شاخص های تعیین شده امسال تمدید شد.

مدیرکل استاندارد مازندران گفت: همچنین در حال حاضر ۵۱۲ واحد تولیدی متقاضی دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد هستندن که در سال جاری ۸۰ واحد موفق به اخذ این پروانه شدند و فرآیند صدور پروانه برای بقیه واحدهای درخواست کننده نیز در حال انجام است.

تشکیل ۱۱ فقره پرونده قضایی

امینی از تشکیل ۱۱ فقره پرونده قضایی برای واحدها تولیدی و خدماتی به دلیل عدم رعایت مقررات، جعل نشان و ادامه تولید کالاهای غیر استاندارد در مراکز قضایی استان در سال جاری خبر داد و افزود: تاکنون با حکم قضایی محصولات تولید شده ۶ واحد شامل بتن آماده، شن و ماسه و محصولات غذایی توقیف و خظ تولید آنها پلمب شد.

مدیرکل استاندارد مازندران نظارت این مجموعه را فراتر از واحدهای تولیدی و خدماتی دانست و توضیح داد: به عنوان مثال هم اکنون ۲ هزار و ۵۴ دستگاه تجهیزات بازی در پارک ها ، مراکز و شهربازی استان نصب است که استاندارد به عنوان وظیفه ذاتی کار نظارت بر آنها را بر عهده دارد و بر همین اساس هم از ابتدای سال جاری تاکنون در جریان یکهزار و ۴۶۳ مورد بازید، ۳۱۵ دستگاه تجهیزات این مراکز در راستای شناسایی و ارزیابی ایمنی، مورد بازرسی قرار گرفت که از این تعداد برای ۱۰۸ دستگاه ،گواهی ایمنی استاندارد صادر شد و ۱۹۷ دستگاه تجهیزات دیگر به دلیل عدم انطباق با معیار استاندارد از رده خارج شد.

وی یکی دیگر از فعالیت های کمتر دیده شده استاندارد را مربوط به بالابرها و آسانسورها دانست و گفت: دریافت گواهی استاندارد آسانسور برای صدور پایان کار ساختمانی ضروری است و در این راستا هم کارشناسان استاندارد مازندران امسال یکهزار و ۲۵۵ مورد گواهی تاییدیه استاندارد آسانسور صادر کردند.

امینی توضیح داد: اداره کل استاندارد برای این که بتواند به وظایفش بدرستی عمل کند، شرکایی در بخش خصوصی دارد مانند ۵۶ آزمایشگاه بخش خصوصی که در بخش‌های مختلف نمونه‎گیری از تولیدات را زیر نظر اداره کل استاندارد انجام می‌دهند.

ضرورت توجه مردم به خرید کالاهای استاندارد

مدیرکل استاندارد مازندران از مردم استان خواست در صورت مشاهده توزیع و فروش کالاهای فاقد علامت استاندارد و نیز فاقد آدرس محل تولید در مراکز عرضه و توزیع، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۷ گزارش دهند.

وی گفت: شهروندان همچنین می توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی کالای دارای نشان استاندارد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ، برای اصالت کالایی که خریداری کردند استعلام بگیرند.

مطابق ماده ۱۵ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران هر گاه اجرای استاندارد در مورد کالاهایی اجباری اعلام شود، تولید، تمرکز، توزیع و فروش کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد با کیفیت پایین‌تر از استاندارد یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع است.

منبع :خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران