خوانساری: ١۵ ارگان در امور واردات و صادرات دخالت دارند


خوانساری: ١۵ ارگان در امور واردات و صادرات دخالت دارند

تسنیم نوشت: رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه بخش خصوصی نخستین قربانی فساد است گفت: اگر دولت بخواهد در همه چیز دخالت کند فساد بیشتر می‌شود و دولت های ما در میوه و ارز و پیاز دخالت می کنند و این یک مشکل است.

خوانساری در پنجمین همایش مبارزه با فساد با اشاره به اینکه بخش خصوصی نخستین قربانی فساد است،گفت: انجمن تجار برای نخستین بار به همین منظور تشکیل شد. اگر قرار است سرمایه گذاری رشد کند با فساد این امر میسر نیست. سرمایه گذاری داخلی نیز در کنار سرمایه گذاری خارجی، دچار مشکل است.

وی ادامه داد: هر از چند گاهی دادگاهی تشکیل و با مفاسدی بر خورد میشود اما این کار به تنهایی نمی تواند زیر بنایی فساد را حل کند ولی اتاق تلاش کرده است بیشتر آسیب شناسی و دلایل رشد فساد را پیدا کنیم. رقم های فساد هر روز از میلیونی به میلیاردی و الان رقم‌های باور نکردنی است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: هر سه قوه و اول دولت باید شروع کننده مبارزه با فساد باشد و اگر دولت بخواهد در همه چیز دخالت کند این امر بیشتر میشود و دولت های ما در میوه و ارز و پیاز دخالت می کنند و این یک مشکل است.

خوانساری افزود: در سالهای قبل سازمان چای ، تنباکو ، قند و شکر داشتیم ولی با حدف اینها مشکلات این بخش وجود دارد و اگر باید مردم حضور داشته باشند دخالت های دولت در امور کوچک نیازی نیست زیرا این کار فساد را گسترش میدهد.

خوانساری

وی با اشاره به اینکه وقتی در سال ٩٧ جهش ناگهانی ارز رخ داد در ۵ماه 40 بخش نامه تدوین شد، خاطر نشان کرد: عدم شفافیت باعث برداشت های مختلف و اختلال در نظام اقتصادی شد. وجود شرکت های دولتی و خصولتی نیز یکی دیگر از عوامل دامن زدن به فساد است. بودجه شرکت های دولتی دو برابر بودجه عمومی کشور است. ولی میزان مالیات این شرکتها شاید یک هفتم بنگاه های بخش خصوصی است و این نشانه تبعیض و یک عامل اصلی فساد در جامعه است.رئیس اتاق تهران در خصوص ارگان هایی که در اقتصاد دخالت می کنند گفت: ١۵ ارگان دخالت در امور واردات و صادرات دارند، و ماه ها ورود یا صادرات کالا طول می‌کشد. اما در کشورهای دیگر این امر یک روزه است.

خوانساری تصریح کرد: تصمیمات یک شبه یکی از عوامل فساد است و با تحریم های اخیر شاهد این بودیم که شبانه یک کالا صادرات یا واردات آن ممنوع می شد و باعث درامدهایی برای یک نفر در این بازار و بلاتکلیفی صادرکننده یا وارد کننده می شد.

وی خاطر نشان کرد: اگر بحث زیربنایی حل نشود ، نمی توانیم با فساد مبارزه کنیم. نمونه ها زیاد است برای مثال موضوع عدم سو پیشینه است. هر کاری نیاز به عدم سوپیشینه دارند و باید یک سامانه باشد که افراد دارای سوپیشینه در آن اعلام شود ولی هنوز راه اندازی نشده است چرا؟رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در سازمان نظام مهندسی نیز مشکلاتی این چنینی وجود دارد، با پروانه فروشی چرخه فساد در این حوزه شروع می شود، بنابراین چرخه تولید فساد در کشور روز به روز در حال چرخیدن است و با بزرگ شدن دولت این چرخه بزرگتر می شود.

وی ادامه داد:بخش خصوصی آمادگی گسترش گفتمان و مقابله با فساد را دارد. همچنین نیاز به کمپین نه به فساد داریم و رسانه ها را آزاد در بیان اختلالات دراین حوزه بگذاریم. پس راه مبارزه شناسایی علتهاست نه معلولها.

منبع :خبر آنلاین