اردکانیان: ایران شریکی مطمئن برای اوراسیاست
تهران-ایرنا- وزیر نیرو معتقد است ایران به دلیل قرار گرفتن در مسیر ارتباطی بین کشورهای خلیج فارس و برخورداری از ذخایر فسیلی، قرار گرفتن در میان بازاری وسیع میتواند شریکی مطمئمن و مناسب برای اوراسیا باشد.
«رضا اردکانیان» روز یکشنبه در همایش تجارت با اوراسیا گفت: ایران و اوراسیا بعد از چندین سال مذاکره در اردیبهشت ۹۷ موفق به امضای قرارداد موقت آزاد تجاری شدند و در صدد هستیم بعد از سه سال اجرای آزمایشی به قراداد تجارت آزاد تبدیل شود.
وی ادامه داد: دوره سه ساله پیش رو از بعد اجرا و نتایج، اهمیت فراوان دارد. متولیان اجرای این موافقتنامه از سوی طرفین باید در تعامل نزدیک با یکدیگر، تلاش در حسن اجرای موافقت نامه داشته باشند و از هم اکنون مقدمات لازم برای گسترش مذاکرات برای تجارت آزاد را که از سال آینده آغاز می شود، فراهم کنند.
وزیر نیرو با تاکید بر لزوم رفع موانع اجرای موافقتنامه اوراسیا خاطرنشان کرد: این موافقتنامه در صورت اجرای جدی و صحیح، زمینه را برای بسط مناسبات اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری ایران و کشورهای عضو اتحادیه فراهم کرده و به توسعه اقتصادی این کشورهای منجر خواهد شد.
وی همگرایی اقتصادی به خصوص با کشورهای همسایه را جزو اولویتهای سیاست خارجی ایران برشمرد و گفت: میتوان شکلگیری بلوک جدید اقتصادی در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا را به فال نیک گرفت، چرا که شکلگیری این اتحادیه نمونه خوبی از همکاری منطقهای و سیاست منطقهگرایی در دهه اخیر بوده و امید است صلح و آرامش بیشتری در منطقه به ارمغان آورد.
اردکانیان معتقد است اتحادیه اقتصادی اورسیا، آسیبپذیری کشورهای منطقه در قبال تحولات مختلف اقتصادی جهان و شوکهای آن را کاهش میدهد و با توسعه کمی و کیفی و گسترش جغرافیای آن، میتوان بازار بزرگی در منطقه ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه منطقهگرایی اقتصادی جایگزین مناسب و مکمل اقتصادی کشورهای منطقه به خصوص کشورهای همسایه است، افزود: سیاست اصولی ایران نیز بر توسعه روابط و همکاری با کشورهای همسایه استوار بوده است. در همین چارچوب، از امضای موافقتنامه موقت تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا و بسط مناسبات اقتصادی با پنج کشور اتحادیه استقبال کرده و آن را زمینه مناسبی برای افزایش حجم مبادلات تجاری طرفین میداند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم خاورمیانه و دارای مزیت همسایگی با کشورهای آسیای میانه و قفقاز، تواند منافع این دسته از کشورهای را پیوند داده و خود نیز از منافع آن بهرهمند شود.
منبع :خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران