ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صادرات قیر در سال گذشته
تهران-ایرنا- مدیرعامل شرکت پالایش نفت جی با اشاره به صادرات ۵۷۲ هزار تن قیر این شرکت، گفت: صادرات این شرکت در سال گدشته ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته و امسال نیز تاکنون ۲۵۰ میلیون دلار ارز به کشور وارد شده که تمامی در سامانه نیما عرضه شده است.
«مجید اعظمی»، امروز (شنبه) در نشستی خبری با اشاره به اتهاماتی مانند خام فروشی، رانت، قاچاق و … علیه نفت جی ادامه داد: شرکت جی بزرگترین صادرکننده قیر ایران و خاورمیانه است و جزو ۱۰ برند اول قیر جهان به شمار میرود.
وی افزود: سال گذشته اتهامی مبنی بر عرضه خارج از شبکه در این شرکت مطرح شدکه تعزیرات این شرکت را تبرئه کرده است و کلیه رای دادگاه تجدید نظر تعزیرات نیز همان حکم اول مبنی بر برائت است.
مدیرعامل پالایش نفت جی با اشاره به اینکه در خرید وکیوم باتوم با پالایشگاه اصفهان قرارداد طولانی مدت داریم،تاکید کرد: این پالایشگاه سوخت رسانی به ۱۶ استان را انجام میدهد و اگر خللی در برداشت وکیوم باتوم صورت بگیرد در سوخت رسانی مشکل ایجاد میشود.
اعظمی با اشاره به اینکه بر اساس قانون وکیوم باتوم در بورس کالا عرضه شود، گفت: عرضه طولانی مدت اول هر سال انجام شده و هر خریداری میتوانست در این رقابت وارد شوند.
وی تاکید کرد: پالایشگاه اصفهان، هر ماه ۴ بلوک ۳۰ هزار تنی عرضه میکند و هر هفته نیز عرضه ۸ هزار تن را انجام میدهند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت جی با بیان اینکه این عرضهها تاییده شورای عالی بورس و شورای رقابت را دارد، گفت: به دلیل امنیت عرضه سوخت، پالایشگاه اصفهان مجبور به عرضه مستمر وکیوم باتوم است بنابراین رانت در عرضه وکیوم باتوم به نفت جی درست نیست.
وی ادامه داد: شرکت پالایش نفت جی در بندرعباس، تولید ندارد بلکه وکیوم باتوم را خریده و در بورس کالا به همیار جی واگذار میکند و همیار جی قیر تحویل میدهد.
اعظمی افزود: از سوی دیگر، بر مبنای مصوبه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، وکیوم بندرعباس معادل قیر ۶۰۷۰ بوده و محصول نهایی است.
وی در مورد قاچاق قیر نیز ادامه داد: صادرات قیر تنها با مجوز صادراتی و پس از عرضه در رینگ صادراتی بورس کالا انجام میشود و ساز و کار بورس امکان تقلب ندارد.
مدیرعامل پالایش نفت جی تاکید کرد: از سوی دیگر، برای صادرات باید سازمان ملی استاندارد، گمرک، بازرس بینالمللی و منطقه ویژه اقتصادی صادرات را تایید کنند و امکان قاچاق به صفر می رسد.
وی در مورد عرصه خارج از شبکه نیز گفت: خرید مواد اولیه در بورس انجام می شود و محصول نهایی نیز در بورس عرضه میشود.
اعظمی ادامه داد: در مورد همیار جی نیز این شرکت، ۷۰ هزار تن قیر تولید میکند و مابقی ظرفیت را به صورت حقالعملی با پالایش نفت جی کار میکند.
وی در مورد مجوز بهرهبرداری و تولید شرکت جی نیز گفت: یک بار مخازن این شرکت در مرداد امسال، در بندرعباس پلمپ میشود و به فاصله چند روز فک پلمپ میشود.
مدیرعامل پالایش نفت جی در مورد درخواست مجوز تولید قیر در بندرعباس افزود: با وجود موافقت اصولی وزارت نفت مبنی بر ایجاد واحد تولید قیر در هرمزگان، اما وزارت صنعت استان، همچنان اعطای مجوز را انجام ندادهاست.
وی ادامه داد: در صورت اعطای این مجوز، اشتغالزایی ۳۰۰ نفری در استان ایجاد خواهد شد.
اعظمی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۸ مشکل کمبود خوراک مطرح می شود، گفت: از ابتدای سال یک میلیون و ۱۹۵ هزارتن وکیوم باتوم عرضه شده و تنها ۷۵ درصد آن برداشت شدهاست و ۲۵ درصد ظرفیت عرضه خوراک خالی است.
وی کل صادرات از ابتداس سال تا کنون را ۵۷۲ هزار تن عنوان کرد و گفت: ۱۷۸ هزارتن به صورت فله از بندر عباس صادر شده که از این مقدار ۹۷ هزار تن مربوط به قیر تولید شده در بندرعباس بوده و بقیه از پالایشگاه اصفهان تامین شده است.
مدیرعامل پالایش نفت جی ادامه داد: این محصولات به ۱۹ کشور جهان صادرشده که بیشتر کشورهای همسایه بودهاند.
وی تاکید کرد: سال گذشته بعد از اعتصاب رانندگان تلاش کردیم تا با وجود مشکلات تحریم، صادرات ادامه پیدا کند تا مشکلی در تامین بنزین استان های کشور به وجود نیاید.
اعظمی میزان ارزآوری این شرکت در سال گذشته را ۴۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: امسال نیز تا کنون ۲۵۰ میلیون دلار ارزآوری ایجاد شده که تمام این ارز در سامانه نیما عرضه شده است.
منبع :خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران