در پی نشست رؤسای کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان در تهران، اعلام شد
همکاریهای گمرکی و تجاری ایران و ارمنستان افزایش مییابد
مناسبات گمرکی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان در پی سفر هیئت بلندپایه گمرکی این کشور به تهران و گفتوگو با مقامات کشورمان توسعه خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، “ادوارد هوانیسیان”، رئیس کمیته درآمدهای دولتی جمهوری ارمنستان و هیئت همراه در نشستی که با حضور دکتر مهدی میراشرفی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در محل ستاد مرکزی گمرک جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، آمادگی کشورش را برای توسعه و تقویت همکاریهای گمرکی فیمابین اعلام کرد.
براساس این گزارش در این نشست طرفین ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط و همکاریهای گمرکی و تجاری، بر لزوم نهایی شدن توافقات قبلی دو کشور ازجمله پروتکل تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و موافقتنامه امضا شده دروازه مشترک مرزی نوردوز – مغری تأکید کردند.
سند پروتکل تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی بین گمرک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان هشتم اسفند ماه سال 1396 در ایروان و به دنبال آن سند الزامات فنی سیستم تبادل الکترونیکی اطلاعات پیشرفته مابین گمرکات دو کشور در تاریخ بیست و هفتم آبان ماه سال 1398 به امضای طرفین رسید که نهایی و اجرایی شدن آن منجر به تسریع در ترخیص کالاهای تجاری خواهد شد.
همچنین به موجب موافقتنامه استفاده از دروازه مشترک مرزی نوردوز- مغری که به امضای مسئولان گمرکات دو کشور رسیده است دو کشور میتوانند به طور مشترک از دستگاههای ایکسری کامیونی دو طرف استفاده کنند.
بر پایه این گزارش برگزاری جلسات منظم ماهیانه بین مدیران گمرکات مرزی، درخواست از گمرک ارمنستان برای پیوستن به کنوانسیون تیر و کارنه دوپاساژ و CMR و آمادگی ایران برای حمایت از سرمایهگذاری و تأمین نیازهای گمرک ارمنستان از دیگر مسایل مورد نظر در نشست رؤسای کل گمرکات دو کشور بود.
دکتر مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک ایران در این نشست با اشاره به روابط خوب تجاری دو کشور گفت: خوشبختانه ایران و ارمنستان در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی قرار گرفتهاند و چنانچه این موضوع مورد توجه قرار گیرد و در جهت انتفاع دو کشور گام برداریم، میتوانیم سطح مناسبات خود به ویژه امور تجاری را ارتقا دهیم.
میراشرفی گفت: ما با ارمنستان علاوه بر مشترکات فرهنگی و تاریخی در بحث اوراسیا هم دارای منافعی هستیم که این امر میتواند، شرایط موجود را به نفع دو کشور تغییر دهد. تنها دروازه تجاری ما با اوراسیا از طریق مرز زمینی ارمنستان است و ایران میتواند از این طریق به اوراسیا متصل شود.
میر اشرفی یادآور شد:
پنج سال پیش سندی به منظور تبادل الکترونیک اطلاعات بین گمرک ایران و ارمنستان مبادله شد و ما خواهان این هستیم که این سند به مرحله نهایی و اجرایی برسد. همچنین پنج سال پیش موافقتنامه استفاده از دروازه مشترک را با ارمنستان امضا کردیم که اجرایی شدن آن، سرعت در ترخیص کالا را در پی خواهد داشت.
میراشرفی اضافه کرد: تقویت گمرکات نوردوز و مغری، موضوع دیگری است که علاوه بر 24 ساعته شدن، باید با برگزاری جلسات هفتگی مورد پیگیری و اجرا قرار گیرد.
وی یاداورشد:کنوانسیون تیر و کارنه دوپاساژ و “سی ام آر” در بحث تسهیل تجارت با اروپای غربی یکی دیگر از موضوعاتی است که در صورت پیوستن ارمنستان به این کنوانسیونها، میتواند به رفع مشکلات در جهت کاهش هزینههای تردد کمک کند.
رئیس کل گمرک کشورمان ضمن تشکر از حمایتهای ارمنستان درخصوص کارآفرینان ایرانی و بحث سرمایهگذاری دو طرف اظهار داشت: ما آمادگی داریم از طریق بخش خصوصی حمایتهای گمرکی لازم را از گمرک ارمنستان به عمل آوریم و اگر مشکلی وجود داشته باشد برای رفع آن به شما کمک کنیم.
وی همچنین تأکید کرد: در بحث مبارزه با قاچاق کالا، مایلیم همکاریهای نزدیکتری از طریق مبادله اطلاعات داشته باشیم تا قاچاق گمرکی به حداقل خود برسد.
منبع : خبر گمرکی