بایزید مردوخی،حذف 4 صفر از پول ملی هیچ تاثیری بر شرایط اقتصادی نمیگذارد
بایزید مردوخی گفت: حذف چهار صفر هیچ تاثیری بر شرایط اقتصادی نمیگذارد، فقط کاری فنی است و برای این انجام میگیرد که همه مردم بتوانند پولها را بشناسند.
در ابتدای این هفته نمایندگان مجلس پس از کش و قوسهای شش ماهه به دولت اجازه دادند در دوره گذار حداکثر سه ساله، حذف چهار صفر از پول ملی را در دستور کار قرار دهد و با حذف چهار صفر از پول ملی، واحد پول ملی را از ریال به تومان تبدیل کند. بایزید مردوخی، تحلیلگر اقتصادی، در این باره اظهار داشت: صحبت از ایجاد تغییر و تحول در شرایط اقتصادی، پس از حذف چهار صفر از پول ملی، پایه و اساس منطقی ندارد. البته تصمیم به اجرا گذاشتن طرح حذف چهار صفر از پول ملی بسیار لازم است و باید زودتر از اینها انجام میگرفت.
او تاکید کرد: البته تغییر اسکناس هزینههای زیاد و کار طاقتفرسایی میطلبد، چون برای این کار به خارج کردن اسکناسها از خزانهها نیاز داریم و همچنین سیستم منظمی باید برقرار شود تا اسکناسهایی که پیش مردم است هم جمع شده و پولهای جدید به آنها داده شود. بنابراین انجام این برنامهها ماموریتی ساده نیست و دشواریهای خاص خودش را دارد.
مردوخی همچنین توصیح داد: این روزها به کرات صحبتهایی از تاثیر این طرح بر تورم، گرانی، کسب و کار و حتی اشتغال شنیده میشود که باید اذعان داشت حذف چهار صفر هیچ تاثیری بر شرایط اقتصادی نمیگذارد، فقط کاری فنی است و برای این انجام میگیرد که همه مردم بتوانند پولها را بشناسند؛ مثلاً اگر من الان از شما که روزنامهنگار هستید بپرسم، هزار میلیون میلیارد چقدر میشود، حتماً از پاسخ دادن عاجز میمانید. اما با حذف چهار صفر حتی آدمهای کمسواد هم میتوانند پول و رقمهای مختلف را بشناسند.
این استاد اقتصاد دانشگاه تاکید کرد: برخی هم میگویند، حذف چهار صفر باعث میشود مردمی که قرار است در ماه هزار تومان کرایه خانه بدهند، به لحاظ روانی شرایط بهتری خواهند داشت. این حرف هم به نظر من غلط است، چون کارگری که امروز مثلاً سه میلیون تومان حقوق میگیرد از این پس سه هزار تومان دریافتی خواهد داشت و به همین دلیل کرایهخانه سه هزار تومانی باز هم برایش زیاد خواهد بود.
بایزید مردوخی در پایان سخنانش گفت: حذف چهار صفر از پول ملی تصمیم خوبی است که دستاندرکاران اقتصادی گرفتهاند، اما از آنها توقع میرود در شرایطی که کرونا مردم گرفتار را دچار فشارهای معیشتی بیشتری کرده است به تصمیمی زودبازده برسند تا بلکه بار سنگین گرانی و بیکاری تا حدودی از دوش جامعه برداشته شود.
منبع :پایگاه خبری اتاق بازرگانی