رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران اعلام کردافزایش ۵ برابری هزینه حمل و نقل برخی از کالاهای صادراتی
به گفته جمشید نفر در پی ایجاد مشکلات به وجود آمده برای صادرکنندگان، برخی از صادرکنندگان مجبور شدند که کالاهای خود را به صورت هوایی ارسال کنند، در نتیجه هزینه حمل و نقل آنها تا ۵ برابر افزایش یافته است.
جمشید نفر در خصوص جزئیات بسته حمایتی دولت از صادرکنندگان گفت: همه چیز منوط به این است که سازمان توسعه تجارت بتواند بودجه این بسته حمایتی را دریافت کند، اما با توجه به کلیاتی که مطرح شد مسئله اصلی توجه به زیرساختها است، زیرا امروزه عدم وجود زیرساختهای لازم کاملا نمایان است.
وی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت و بخش خصوصی معتقدند که این هزینهها باید در رابطه با زیرساختها مصرف شده و مقدار کمی از بودجه به مسائل فوری و ضروری مانند؛ مشکلاتی که در پی کرونا در حمل و نقل مرزها ایجاد شده است که بیشتر در رابطه با مرز بازرگان و ترکیه است، بنابراین برخی از صادرکنندگان مجبور شدند که کالاهای خود را به صورت هوایی ارسال کنند، در نتیجه هزینه حمل و نقل آنها تا ۵ برابر افزایش یافته است، نیاز است که سازمان توسعه تجارت حمایت موقتی تا برگشت شرایط عادی از همین مسیر به صادرکنندگان اعطا کند.
نفر در خصوص میزان بستههای حمایتی تعلق یافته نیز گفت: با توجه به اینکه شرایط بسیار خاص و بحرانی است، بنابراین عنوان کردن اعداد و ارقامی که تعلق نخواهد گرفت بیفایده است. آنچه که مسلم است این است که تنها راه رسیدن به شعار جهش تولید اهتمام به امر صادرات است. اما آنچه که مطرح شده است، این است که سازمان توسعه تجارت از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرده است که این سازمان بسته حمایتی به عنوان مشوقهای صادراتی به صادرکنندگان اعطا کند. مبلغ این بسته حمایتی در سال جاری حدود 600 میلیارد تومان خواهد بود و تاکنون هیچ میزانی از این مقدار دریافت نشده است.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه این ارقام باید قابل توجه باشد تا بتوان مشکلات را رفع کرد، گفت: مقرر شده است که سازمان برنامه و بودجه طرحهای در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار دهد تا روند آن مشخص شود. با توجه به اینکه بنا به دلایل مختلف در سال گذشته بسته حمایتی به صادرکنندگان تعلق نگرفت، بنابراین پیشنهادهایی در کارگروه اعلام شد تا بسته حمایتی سال گذشته به میزان امسال اضافه شود.
وی با بیان اینکه همه چیز منوط به میزان موفقیت دولت در تامین برنامه و بودجه این بسته حمایتی با توجه به مشکلات تحریمها، کرونا و محدودیتهای صادراتی است، تاکید کرد: با توجه به تعاملی که بین سازمان توسعه و تجارت و صادرکنندگان وجود دارد اطمینان دارم که چنانچه وضعیت دولت مناسب باشد و سازمان برنامه و بودجه نیز نسبت به این موضوع و اهمیت آن توجه خاصی داشته باشد میتوان به موفقیت رسید.
نفر در پایان این گفتوگو با بیان اینکه قبول داریم شرایط کشور نامناسب است، ادامه داد: کرونا نه تنها در اقتصاد ایران بلکه در تاریخ اقتصاد دنیا صدمات زیادی وارد کرده است، اما اگر بخواهیم از این بحران عبور کنیم نیاز است که تعاملی بین بخش خصوصی و حاکمیت وجود داشته باشد تا به نتایج مطلوبی برسیم.
منبع :پایگاه خبری