نگرانی هند از افزایش کسری تجاری این کشور با چین
بر اساس داده های منتشر شده از سوی اداره کل گمرک چین، کسری تجاری هند در مقابل چین در سال ۲۰۱۹ به ۵۶.۸ میلیارد دلار رسیده است.
نشریه “اوراسیا تایمز” روز جمعه نوشت: بر اساس این آمار، ارزش کل تجارت دوجانبه هند و چین در سال ۲۰۱۹ حدود ۹۲.۵ میلیارد دلار بوده است که این مقدار یک افزایش ۱.۶ درصدی را در مقایسه با سال گذشته نشان می دهد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم؛ در حالی که صادرات چین به هند در سال ۲۰۱۹ با افزایش ۲.۱ درصدی به ۷۴ میلیارد دلار رسیده است، صادرات هند به چین در مدت مشابه با ۰.۲ درصد کاهش ۱۷.۸ میلیارد دلار برآورد شده است.
پیش از این چین برای کمک به هند جهت افزایش صادرات محصولات در بخش های صنعتی، جهانگردی و تجارت مرزی اعلام آمادگی کرده بود. این اقدام با هدف کاهش کسری تجاری هند در مقابل چین انجام شد.
اس جایشانکار وزیر امور خارجه هند چندی پیش اعلام کرد که تجارت دوجانبه میان هند و چین افزایش یافته است اما این افزایش با گسترش کسری تجاری هند در مقابل چین همراه بوده است.
وزارت صنعت و بازرگانی هند سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که کسری تجاری این کشور در مقابل چین در سال مالی ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
هند هفتمین مقصد بزرگ صادرات چین است، اما در زمینه صادرات به چین، این کشور در رتبه ۲۴ قرار دارد.
هند به طور مداوم به چین فشار وارد کرده است تا بازار خود را برای ورود محصولات فناوری اطلاعات و دارویی هند باز کند. هند اعلام کرده این اقدام می تواند به کاهش کسری تجاری بین دو کشور کمک کند.
دهلی نو بار ها نگرانی های خود را نسبت به افزایش کسری تجاری با چین در سازمان تجارت جهانی مطرح کرده است. هند همچنین مسائل مربوط به محدودیت های صدور روادید چین برای متخصصان هندی و حتی چالش هایی که در صادرات خدمات فناوری اطلاعات و محصولات مانند گوشت، برنج و دارو به چین وجود دارد را در سازمان تجارت جهانی مطرح کرده است.
چین موافقت کرده است که تعرفه های گمرکی بیش از ۸۵۰۰ کالای هندی که عمدتا شامل مواد شیمیایی و محصولات کشاورزی است، را کاهش دهد. از سوی دیگر، هند موافقت کرده که تعرفه های حدود ۳۰۰۰ محصول را برای چین کاهش دهد.
هند و چین در سال ۲۰۱۴ در اقدامی که به منظور ترغیب صادرات هند و کاهش کسری تجاری با چین انجام شد یک برنامه توسعه پنج ساله برای همکاری های تجاری و اقتصادی در نظر گرفتند. هدف این برنامه تقویت همکاری و دستیابی به توازن تجاری طی پنج سال آینده با تمرکز بر خدمات، به ویژه در فن آوری اطلاعات و خدمات مرتبط است.
منبع :اقتصاد آنلاین