کاهش ۲۰میلیون تنی ثبت سفارش کالا نسبت به سال قبل
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از دغدغههای جدی رهبری، موضوع قاچاق کالا و واردات بی رویه بوده است، گفت: آمارها نشان میدهد که امسال حدود ۲۰میلیارد دلار کمتر ثبت سفارش شده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، رضا رحمانی در نشست هم اندیشی مبارزه با قاچاق کالا و ارز فی مابین اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صنعت، اظهار داشت: در راستای منویات مقام معظم رهبری یکی از برنامههای اولویت دار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته و امسال مدیریت صحیح واردات کالا به کشور بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه قاچاق کالا و ارز محوریت امر با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، افزود: طبیعتاً جهت سازی اقدامات و کارها با سایر بخشهای مرتبط در این زمینه ضروری است تا دستگاههای مرتبط همکاری کنند تا بتوانیم رضایت مقام معظم رهبری را در این حوزه به دست آوریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در خصوص واردات کالا، طی یکی دو سال اخیر و به صورت نسبی مدیریت قابل قبولی داشتیم و البته اقداماتی شروع شده که امسال نسبت به سالهای قبل بیشتر هم جواب خواهد داد.
رحمانی تاکید کرد: همسو با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیروی انتظامی در حوزه مبارزه با قاچاق باید بیشتر ورود کنیم و همدیگر را در این حوزه بیش از پیش یاری کنیم و این مکمل دیگر کارهای ما است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: از راهبردهای اصلی رونق تولید مبارزه با قاچاق کالا است؛ چرا که ورود غیر رسمی و غیرقانونی کالا به تولید داخل آسیب میزند و متعاقب آن اشتغال نیز دچار چالش اساسی میشود.
وی تصریح کرد: نیروی انتظامی در عموم برنامههای وزارت صمت به خصوص کمک به رونق تولید ما را یاری کرده است و با توجه به اینکه اکثر امورات ما به نوعی با نیروی انتظامی مرتبط است، خوشبختانه این نیرو در کمک به رونق تولید انصافاً مؤثر عمل کرده است.
وزیر صمت گفت: روز گذشته نیروی انتظامی همایش خوبی در راستای حمایت از رونق تولید نیز برگزار کرد که جای قدردانی دارد.
رحمانی خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، امسال ساخت داخل را کاملاً جدی گرفتیم و برای آن یک برنامه ۳ ساله تدوین کردیم که اکنون در حال اجرای آن هستیم.
وی اعلام کرد: در همین راستا بنا داریم تا ۱۰ میلیارد دلار از واردات را در راستای خودکفایی، داخلی سازی کنیم.
وزیر صمت اضافه کرد: تا امروز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از واردات را در چارچوب میزهای ساخت داخل، داخلی سازی کردیم و این برنامه بیشتر از هدف گذاری مدنظر پیش میرود و خوشبختانه با استقبال خوب مردم نیز مواجه شده است و این برنامهها تا ۱۴۰۰ ادامه دارد.
رحمانی گفت: در برخی حوزههای خاص نیز برای خودکفایی برنامههای مهمی را در دستور کار داریم که این رویکرد از تولیداتی چون الکترود گرافیتی تا چادر مشکی را در بر میگیرد.
وی افزود: در واردات غیر قانونی گلوگاههای مهم فساد شناسایی شده است، البته این کار مهمی است و تهدیداتی هم دارد چرا که منافع خیلیها در این است و منافع آنها به خطر میافتد، اما اگر ما هماهنگ شویم میتوانیم از موانع عبور کنیم.
کاهش ۲۰ میلیون تنی ثبت سفارش کالا نسبت به سال قبل
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: دومین موردی که رهبری روی آن حساسیت ویژهای دارند، موضوع قاچاق کالا و کنترل واردات غیر رسمی است؛ خوشبختانه در کنترلهای رسمی در این حوزه اقدامات خوبی انجام دادیم و از ابتدای سال تا کنون ۴۴ میلیارد دلار ثبت سفارش شده که ۳۲ میلیارد دلار آن وارد شده است.
رحمانی تصریح کرد: سال گذشته این عدد ۶۴ میلیارد دلار بوده است و آمارها نشان میدهد که امسال حدود ۲۰ میلیارد دلار کمتر ثبت سفارش شده است؛ این یعنی کارهایی که انجام داده ایم به کاهش واردات، افزایش خودکفایی و کاهش ارزبری منجر شده است.
وی گفت: از ابتدای امسال هدفگذاری کردیم با تولید کافی و به میزان مورد نیاز بازار، واردات برخی اقلام که وابستگی به واردات آنها وجود دارد، سیر نزولی داشته باشد؛ به عنوان نمونه در چادر مشکی هم اکنون این طرح در حال اجرا است و تا پایان سال ۱۴۰۰ بخش عمدهای از نیاز کشور تولید داخل خواهد شد، این رویه خوشبختانه در مورد سایر اقلام کالایی نیز در دستور کار است و در این مورد کاملاً جدی هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: آمار افزایشی عموم اقلام کالاهای تولیدی کشور در ۹ ماهه امسال مؤید این نکته است که مدیریت واردات روند مناسبی دارد؛ البته یکی از دلایل عمده رونق بخشهای تولیدی و تولیدات کشور توجه به موضوع ساخت داخل است.
رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: وظیفه ذاتی هر یک از مسئولین در روند تصمیمگیریها و اقدامات تأمین حداکثری حقوق مردم است کاهش وابستگی به واردات آثار ارزشمندی در جهت از مهمترین عناوین آنها تحقق اهداف تولید و اشتغال بخش صنعت کشور است.
منبع : اقتصاد آنلاین