بخش خصوصی در دوره دوم احمدی نژاد، دولت را از تحریم ها نجات داد

رئیس فدراسیون واردات ایران با تاکید بر نقش بخش خصوصی در مقابله با تحریم های آمریکا، گفت: در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، بخش خصوصی با دور زدن تحریم ها توانست دولت را نجات دهد.


«فرهاد احتشام زاد» امروز (دوشنبه) افزود: تامین کنندگان مواد اولیه دارو، برای عرضه کالاهای خود نگران مسایلی همچون حمل و نقل و مبادله مالی هستند؛ بنابر این، واردات غذا و دارو به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر تحریم های آمریکا قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه زیرساخت های لازم برای مبادلات بانکی وجود ندارد، فرایند تسویه حساب تجار با طرف های خارجی با مشکل مواجه می شود؛ علاوه بر این، طرف های تجاری و بانک ها نگرانند که مبادا در قبال همکاری با ایران، هزینه هایی گزاف به آنها تحمیل شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اضافه کرد: در چنین شرایطی، طرف های خارجی قدرت چانه زنی را از طرف ایرانی می گیرند و طرف ایرانی به دلیل محدودیت دسترسی به منابع تامین، قدرت چانه زنی کمتری دارد؛ در چنین موقعیت هایی ممکن است بازرگانان ما با افزایش قیمت مواجه شوند.
احتشام زاد اظهار داشت: مساله ای که در چنین شرایطی وجود دارد، استفاده از همه ظرفیت ها برای عبور از تحریم هاست؛ این شرایط را بخش خصوصی یک بار در سال 1393 به خوبی احساس کرد و تدابیر آن را اندیشید و نشان داد که می تواند آن را اجرا کند.
وی، وضع قوانین ناقص که گاه ناقض یکدیگرند را بزرگترین چالش بخش خصوصی در شرایط تحریم بیان کرد و افزود: «در شرایطی که همه کارخانه ها و تولیدکننده ها با کاهش فعالیت روبرو شده اند، کارخانه صدور دستورالعمل و آیین نامه ها بسیار پر رونق شده است؛ در این شرایط، بهترین اقدام دولت می تواند تعطیلی کارخانه های تولید دستورالعمل و آیین نامه ها باشد».
رئیس فدراسیون واردات ایران اظهار داشت: در شرایط کنونی که بعضی طرف های خارجی تمایل چندانی به مبادله تجاری روان با تجار ایرانی ندارند، احتساب هرگونه مقررات دست و پاگیر برای بازرگانان، سبب کند شدن چرخه واردات و صادرات خواهد شد.
«لجبازی با بخش خصوصی کار درستی نیست و همراه خواندن بخش خصوصی باید به صورت توامان در گفتار و رفتار سیاستگذاران و مجریان قابل مشاهده باشد تا با همگامی یکدیگر، بتوانیم از تحریم های مغرضانه و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران عبور کنیم.»
به گزارش ایرنا، «غلامرضا اصغری» رئیس سازمان غذا و دارو نیز دو روز پیش در کارگاه آموزشی بررسی آثار تحریم آمریکا بر دارو و تجهیزات پزشکی گفت: اگر چه مکرر ادعا می شود درمان و دارو از تحریم های ظالمانه آمریکا مستثنی شده اما دارو و تجهیزات پزشکی که تبادل مالی آنها میلیاردها دلار است، می تواند با تعریف یک کاربری ویژه امکان تبادل مالی با بانک های دنیا را داشته باشد اما چنین اتفاقی رخ نداده و با تهدید مستقیم و غیرمستقیم، آمریکا و معدود هم پیمانانش، بانک‌ها را از همکاری با ایران می‌ترسانند.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف جنگ اقتصادی ایجاد گرفتاری و نارضایتی بین مردم و سوء استفاده از آن علیه حاکمیت هاست و یکی از روش های دستیابی به این هدف محدود کردن دسترسی به دارو و درمان است.

ایرنا