قدردانی دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی از اقدامات ایران در مقابله با دزدان دریایی

دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی گفت: از ایران به خاطر مشارکت و نقشی که در فراهم کردن امکانات مقابله با دزدان دریایی سومالی داشته است، تشکر می‌کنم؛ ایران نقش مهمی در فراهم کردن مقدمات و زیرساخت‌های این موضوع داشته است.


«کیتاک لیم» امروز در مراسم روز جهانی دریانوردی در تهران ضمن ادای احترام به جانباختگان سانحه سانچی از سوی خود و سازمان جهانی دریانوردی با خانواده این جانباختگان ابراز همدردی کرد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین رسالت‌های سازمان بین المللی دریانوردی، سیاستگذاری در حوزه دریا و مسائل و آینده آن است؛ این سازمان تصمیماتش را به صورت شورایی می‌گیرد و ضرورت دارد، به این سازمان همچون خانه‌ای نگریست که در آن همه مباحث مربوط به سند کشتیرانی و چالش‌ها و فرصت‌های این سند به شور و مشورت گذاشته می‌شود و برنامه‌ریزی آینده‌نگر می‌کند.

دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی افزود: امروز صنعت کشتیرانی دو انتخاب مهم  پیش رو دارد، از یک سو تلاش برای حرکت به سمت صنعتی محیط‌زیستی‌تر و پاک‌تر در جریان است و از سوی دیگر، تکنولوژی با تمام مزایا  و معایب آن در حال ورود به صنعت کشتیرانی است.

کیتاک لیم ادامه داد: به اعتقاد من این صنعت باید اهداف و جهت‌گیری‌های خود را در راستای توسعه پایدار انتخاب کند و سازمان جهانی دریانوردی می‌تواند در این زمینه مکانی برای هم‌اندیشی و تصمیم‌سازی باشد.

وی ادامه داد: فرصت‌ها و چالش‌هایی که پیش روی صنعت کشتیرانی دنیاست باید مورد توجه باشد، چشم‌انداز سازمان جهانی دریانوردی این است که  در راستای کاهش گازهای گلخانه‌ای در صنعت کشتیرانی حرکت کند، در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم بخش‌های مختلف این صنعت را با چگونگی سرمایه‌گذاری در حوزه سوخت‌های با کربن پایین آشنا کنیم.

دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی گفت: برای اجرایی شدن فاز نخست این مهم، در یک استراتژی پنج ساله فعالیت‌های تشویقی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای انجام می‌دهیم و امیدواریم این موضوع به زودی فراگیر شود.

کیتاک لیم افزود: تعداد حوادث دریایی در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ میلادی از ۲۱۶ مورد به ۲۰۳ مورد کاهش یافت که این حکایت از نقش راهبردی سازمان جهانی دریانوردی و تلاش دریانوردان برای دریانوردی ایمن‌تر دارد.

وی همچنین گفت: نگاهی به تحولات اقتصادی و تجاری جهان نشان می‌دهد که تجارت دریایی در حال رونق گرفتن است به طوری که می‌توان گفت این صنعت رشد چشم‌گیری داشته و حتی در سال ۲۰۱۷حجم تجارت دریایی به ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن رسید و این رقم گواهی بر این واقعیت است که امروز صنعت کشتیرانی به ضرورتی جدی در زندگی آدم‌ها تبدیل شده است.

وی افزود: با وجود اذعان به چنین رشدی نمی‌توان به کمیت و کیفیت آینده صنعت کشتیرانی، قضاوت و پیش‌بینی کرد، اما ضرورت صنعت کشتیرانی خصوصا در بحث ترانزیت دریایی بار و کالا در آینده دور نیز همچون قرن‌هایی که پشت سر گذاشته‌ایم و شاهد حضور کشتی‌های باربری در سراسر جهان بوده‌ایم، ادامه خواهد یافت.

وی همچنین تأکید کرد: ضرورت دارد از ایران به خاطر مشارکت و نقشی که در فراهم کردن امکانات مقابله با دزدان دریایی سومالی داشته است قدردانی کنم.

کیتاک لیم به تاریخچه حضور دزدان دریایی و تعرض‌های آنها نسبت به کشتی‌ها و دریانوردان اشاره کرد و گفت: درست از همان زمان که دزدان دریایی در حدود سال ۱۹۸۰ اقدام به فعالیت مسلحانه و خرابکارانه کردند، موضوع در دستورکار سازمان جهانی دریانوردی قرار گرفت و اگر با دقت بنگریم، در طول این بیست و پنج سال شاهد تغییر جغرافیای دزدان دریایی از آفریقای جنوبی، دریای چین جنوبی و تنگه‌های مالاکا و سنگاپور به سواحل سومالی و خلیج گینه هستیم.

دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی گفت: شاید اجرایی‌ترین اقدام برای مهار دزدان دریایی در طول این سالها، عملیات نظامی و پدافندی در آبهای سومالی بود که ایران نقش مهمی در فراهم کردن مقدمات و زیرساخت‌های آن داشته است که سهم خود می‌دانم از این اقدامات قدردانی کنم.

به گفته کیتاک لیم،‌ایران یکی از اعضای ارزشمند سازمان جهانی دریانوردی است و مشارکت گسترده‌ای در تحقق اهداف این سازمان داشته است.

وی افزود: در بسیاری از برنامه‌های سازمان جهانی دریانوردی، حضور ارزشمند ایران دیده می‌شود، به عنوان نمونه اخیرا که فاز یک نخست پروژه مدیریت آب توازن از سوی این سازمان آغاز شد، ایران یکی از شش کشور در حال توسعه جهان بود که به ما پیوست و مشارکت مثبتی در این روند داشت.

وی تأکید کرد: ایران به عنوان یک عضو سازمان بین‌المللی دریانوردی تعهدات خود را در پروژه‌های ظرفیت‌سازی به خوبی نشان داده است.

منبع: فارس