تردد شناورهای خارجی به بنادر ایران کاهش می یابد
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: 17 شرکت کشتیرانی بین المللی پس از برجام تردد خود را به بنادر ایران آغاز کردند، اما با تحریم های آمریکا این شرکت ها اعلام کرده اند که از آبان ماه امسال تردد خود را به بنادر ایران متوقف و یا آن را محدود می کنند.
«محمد راستاد» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران سخن می گفت، افزود: بررسی عملکرد تخلیه و بارگیری کالا در بنادر ایران از ابتدای امسال تا دیروز (13 شهریور) نشان می دهد حجم این عملیات به ۶۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده که حدود 9.2 درصد از مدت مشابه پارسال کمتر است.
به گفته راستاد، در مدت یاد شده واردات کالا به بنادر ایران 16.6 درصد و صادرات کالا از مبادی بندری 1.2 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کمتر شده که این مساله به توقف فعالیت شرکت های کشتیرانی بین المللی ارتباطی ندارد بلکه ناشی از وضعیت اقتصادی کشور است.
** سفر دبیر کل سازمان جهانی دریانوردی به ایران
راستاد از برگزاری آیین گرامیداشت روز جهانی دریانوردی در تهران خبر داد و افزود: این مراسم مصادف با هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) است که با حضور «کی تاک لیم» دبیرکل این سازمان هفدهم شهریور ماه در تهران برگزار می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: این برای نخستین بار است که دبیر کل سازمان بنادر به ایران سفر می کند و حضور وی فرصت مناسبی است تا در شرایطی که کشور به واسطه تحریم های یک جانبه آمریکا محدودیت هایی را تجربه می کند، توانمندی های ایران در عرصه دریایی به وی به عنوان متولی دریانوردی جهانی معرفی شود.
وی افزود: در سفر دبیر کل سازمان بینالمللی دریانوردی (ایمو) مسایل مربوط به تحریم های ناعادلانه آمریکا علیه ایران را مطرح خواهیم کرد.
راستاد یادآور شد: ایران جزو 20 کشور فعال در سازمان جهانی دریانوردی به شمار می رود و عملکرد ایران در حوزه کشتیرانی بینالمللی بارها از سوی دبیرکل این سازمان مورد تمجید قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ایران با 5700 کیلومتر ساحل، یک کشور دریایی است و فعالیت های بندری و دریایی ایران همیشه مورد توجه نهادهای بینالمللی دریایی بوده است.
راستاد یادآور شد: سالانه بیش از 300 میلیون تن کالا از بنادر ایران تخلیه و بارگیری می شود و اکنون 11 بندر تجاری و 60 بندر کوچک در حاشیه آب های ایران فعالیت بندری دارند.
وی یادآور شد: بخش خصوصی تاکنون 12 هزار میلیارد تومان در پس کرانه بنادر کشور سرمایه گذاری کرده است و دیروز نیز با حضور وزیر راه و شهرسازی 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بندر امام خمینی (ره) افتتاح شد که نیمی از آن توسط بخش خصوصی انجام شده است؛ ضمن آنکه تفاهمنامه سرمایه گذاری 600 میلیارد تومانی در این بندر روز گذشته (13 شهریور) به امضا رسید.
سازمان جهانی دریانوردی مرجع تصمیم گیری در زمینه های امور حقوقی و زیست محیطی در دریاها است و شرکت های دریایی نیز لازم است مقررات آن را رعایت کنند.
منبع: ایرنا