بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی

دولت پنج بسته و ۱۲ برنامه معیشتی برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی با ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه تهیه کرده که بخش عمده آن به تأمین 25 قلم کالای اساسی اختصاص می‌یابد.


رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: دولت پنج بسته و ۱۲ برنامه معیشتی برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی با ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه تهیه کرده که در جلسه‌ای باید به‌صورت مفصل به اطلاع نمایندگان برسد.

محمدباقر نوبخت در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی مجلس به رد طرح تأمین کالاهای اساسی، افزود: امضای این طرح توسط تعدادی از نمایندگان و موافقت مجلس با فوریت رسیدگی به آن نمادی از مردم‌دوستی مجلس است و بنده آن را تقدیس می‌کنم.

وی ادامه داد: در شرایط ویژه‌ای هستیم. مطلعید که برای گذر از تکانه‌ای که به اقتصاد وارد شد و بخشی از اقتصاد را تحت تأثیر قرار داد، نیاز به سازوکارهای مختلفی داریم، به همین دلیل مقام معظم رهبری شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه را تشکیل دادند. این شورا مستمراً در حال بررسی مسائل روز کشور است. یکی از مسائلی که این شورا تشخیص داد یافتن روشی جبرانی برای مردم و مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و پیمانکاران بود.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه افزود: با تکلیف این شورا، سازمان برنامه‌وبودجه اقداماتش را انجام داد و گزارش خود را برای روسای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه‌وبودجه و مرکز پژوهش‌های مجلس و برخی دستگاه‌های دیگر، فرستاد اما به نظر می‌رسد نمایندگان هنوز نمی‌دانند که دولت پنج بسته و ۱۲ برنامه را برای گذر از این شرایط تهیه کرده است که باید در جلسه‌ای مفصل این بسته‌ها و برنامه‌ها به اطلاع نمایندگان برسد.

نوبخت خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور بنده را موظف کرد در جلسه فوق‌العاده امروز بعدازظهر ستاد اقتصاد مقاومتی این بسته‌ها و برنامه‌ها را بار دیگر بررسی و نهایی کنیم.

وی  از اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای برنامه‌ها و بسته‌های اقتصادی دولت خبر داد و گفت: ۱۳ میلیارد دلار از این مبالغ برای ۲۵ قلم کالای اساسی، دارو و نهاده‌های کشاورزی اختصاص خواهد یافت که معادل ریالی آن ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۷۵۰۰ میلیارد تومان این مبلغ به ۵ قلم کالا اختصاص خواهد یافت. دولت در حدود ۲۹ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای برنامه‌ها و بسته‌های تهیه شده اختصاص داده است.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه تأکید کرد: حق بود مجلس بنده را دعوت می‌کرد تا برنامه‌های دولت را برای نمایندگان تشریح می‌کردم تا با یک قیام و قعود برای کشور تصمیم‌گیری نشود. البته مطالعات دولت، طبقه‌بندی است اما این حق نمایندگان است که دراین‌باره اطلاع داشته باشند.

نوبخت طرح مجلس را موجب ایجاد انحصار در توزیع کالاهای اساسی دانست و افزود: تعدادی کالای ترجیحی ارزان‌تر را به تعدادی مغازه خواهید داد اما نتیجه آنچه خواهد بود؟ از فردا به‌جای صرافی‌ها جلوی مغازه‌ها صف‌های طولانی تشکیل می‌شود و ایجاد یک صحنه زشت در معابر و کوچه‌های شهرها درست می‌شود و عده‌ای نیز جلوی همان مغازه‌ها پیت‌های روغن را به قیمت آزاد خواهند فروخت.

وی بار دیگر از برنامه‌های دولت برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی سخن گفت و افزود: دولت برای همه نیازمندان طرح و برنامه دارد. شما هر لحظه که اراده کنید می‌توانید این طرح را مجدداً به جریان بیندازید اما اجازه دهید دولت طرح‌ها و برنامه‌هایش را برای مدیریت بازار اجرا کند و شما هم نظارت داشته باشید.

منبع: ایسنا